Top Gear op 29 mei terug op antenne

Top Gear op 29 mei terug op antenne

Vorig jaar maakte de BBC bekend dat het contract van Clarckson niet verlengd werd. De presentator zou een producer van het programma een klap hebben verkocht. Zijn medepresentatoren Richard Hammond en James May verbraken eveneens hun samenwerking met de Britse publieke omroep.

Top Gear moest dus op zoek naar vervangers. Chris Evans zal de ceremoniemeester zijn en wordt bijgestaan door de Duitse autocoureur Sabine Schmitz, journalisten Chris Harris en Rory Reid, en ‘Friends'-acteur Matt LeBlanc.

De afleveringen zullen telkens gevolgd worden door Extra Gear, waarin extra interviews en informatie, en beelden van achter de schermen worden vertoond.

Het bericht kwam op dezelfde dag dat Clarckson, May en Hammond hun nieuwe autoprogramma voorstelde. ‘The Grand Tour', de naam die door de fans werd gekozen, zal worden uitgezonden op de tv-afdeling van Amazon.

Eerder dit jaat moest Chris Evans zich excuseren, nadat hij en LeBlanc een autostunt aan het opnemen waren aan het Londens oorlogsmonument The Cenotaph, een ietwat ongelukkige filmlocatie.

Foto AFP / F.M. Brown