Top 10 restaurants ter wereld met een adembenemend uitzicht

Top 10 restaurants ter wereld met een adembenemend uitzicht

Hoe kan je Valentijn beter vieren dan een romantisch tripje met als kers op de taart een diner in een restaurant met een van de mooiste uitzichten ter wereld? Precies. Daarom sommen wij tien klasserestaurants op die een prachtig uitzicht op een grootstad of idyllisch landschap hebben. Begin jij ook al te dromen?

1. Rock Bar, Bali

Vanuit de Rock Bar in het Ayana Resort en Spa in Bali kan je de vissersboten voorbij zien varen en een prachtige zonsondergang beleven tijdens je avondmaal.

2. Mikla, Istanboel

Terwijl je een ruime keuze hebt uit Turks-Scandinavische gerechten, kijk je vanuit dit dakrestaurant van het Marmara Pera Hotel uit over heel Istanbul.

3. Ithaa Restaurant, Maladiven

De maaltijden in het Hilton Maldives Resort en Spa kunnen prijzig zijn, maar voor wie wil dineren tussen de vissen is het absoluut de moeite waard. Vanaf 90 euro voor gasten van het hotel mag je plaatsnemen aan een van de 14 tafeltjes dat aan het einde van een steiger onder het water liggen.

4. Michel Bras, Laguiole

Michel Bras is een driesterrenrestaurant geopend door de gelijknamige bekende chef-kok. Dankzij de grote ramen kijk je uit op het groene platteland van Zuid-Frankrijk.

5. River Cafe, Brooklyn

Vanuit dit restaurant kan je zowel de East River als de Brooklyn Bridge en het Vrijheidsbeeld zien. De orkaan Sandy heeft zware schade berokkend aan het restaurant, maar vanaf februari kan je er terug genieten van een volledige service.

6. Sierra Mar, Californië

Dit restaurant ligt bij de Post Ranch Inn in de Big Sur, een gebied aan de kust van Californië. Vandaar dat je uit dit restaurant een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan hebt.

7. Royal Stewart Dining Room, Alberta

Net over de Amerikaanse grens in Alberta in Canada vind je de Royal Stewart Dining Room. Vanuit dit restaurant, dat gelegen is in een dal, kijk je uit op het meer van Waterton dat tussen de bergen ligt. Een must-see voor natuurliefhebbers die ook graag gaan uiteten.

8. Vertigo and Moon Bar, Bangkok

Een grillrestaurant in openlucht op de 61ste verdieping van het Banyan Tree Hotel dat je hetzelfde uitzicht op de grootstad geeft als een vogel op de vlucht.

9. La Chèvre d'Or, Côte d'Azur

Het beste uitzicht op de Côte d'Azur krijg je vanuit het sterrenrestaurant La Chèvre d'Or.

10. LeMont, Pittsburgh

Naar Lemont in Pittsburgh kan je het beste gaan als er een avond vol vuurwerk op het menu staat. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op Pittsburgh, waardoor je het vuurwerk op ooghoogte kan bewonderen.