Toon Aerts wil in Otegem genieten van Belgische driekleur

Toon Aerts wil in Otegem genieten van Belgische driekleur

Een glunderende Toon Aerts gaf voor de start van de veldrit in Otegem een persconferentie. De kersverse Belgische kampioen blikte daarin terug op zijn memorabele zege in Kruibeke, die hem de driekleur opleverde. Aerts heeft een zeer korte nacht achter de rug, maar heeft genoten van alle aandacht. De renner van Telenet Fidea Lions blijft ambitieus. Het klassement van de wereldbeker is één van zijn andere doelen, en als het even kan ook de strijd voor de regenboogtrui in het Deense Bogense op 3 februari. "Ik heb niet veel of bijna niet kunnen slapen. Ik heb het BK nog een paar keer in mijn bed gereden. De wedstrijdfilm bleef maar doordraaien", verklaarde Aerts met kleine oogjes. "Dat een titel iets met iemand teweegbrengt, vermoedde ik wel. Maar dat het zo zot zou worden? Samen met Sarah ben ik iets na tien uur 's avonds naar huis gegaan. We hadden dan de fans al getrakteerd op twee vaten bier in Den Booze, het café bij ons in Vorselaar."

Toon Aerts maakte niet echt een doel van het BK, maar wel van het eindklassement van de wereldbeker. "Ik piekte inderdaad nooit naar het Belgisch kampioenschap, maar wat ben ik blij dat ik won in Kruibeke", vervolgde hij. "Ik wil zondag in Frankrijk opnieuw schitteren tijdens de wereldbekercross van Pontchateau. Voor het klassement zal ik nog een felle strijd moeten leveren met Wout van Aert. Maar ook in Bogense wil ik me laten opmerken. Ik voel dat er nog progressie in zit. En niet alleen op fysiek vlak. Bovendien komt daar nu ook een pak ervaring bij."

Of Toon Aerts nu al beseft dat hij Belgisch kampioen is? "Toen ik vanmorgen beneden kwam en ik zag die Belgische driekleur op een stoel liggen, dacht ik dat mijn broer zijn trui weer vergeten was. Tot het ineens in mij opkwam dat het mijn shirt was dat daar lag. Ik ben Belgisch kampioen, het zal wennen worden. Ik kreeg een pak sms'en. Ook van oude vrienden en dat doet deugd. Afwachten hoe ik nu de dag door kom. Ik vrees deze cross. Mijn benen voelen zeker niet fris aan. Kruibeke heeft er fiks ingehakt. Maar ik wil toch zoveel mogelijk genieten vandaag. Zeker met die mooie trui aan", besloot Aerts.

bron: Belga