Toon Aerts klimt naar tweede plaats in Superprestige na "stevige strijd"

Toon Aerts klimt naar tweede plaats in Superprestige na "stevige strijd"

Met een tweede plaats vandaag in Boom is Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) nu ook in de stand van de Superprestige naar de tweede plaats opgeklommen, met een achterstand van drie punten op de Nederlander Mathieu van der Poel, die met het maximum van de punten staat. "Het werd nog een hevige strijd voor de dichtste ereplaats. Het kwam erop aan als eerste de zandbak in te trekken en dan die positie op het asfalt te behouden. Maar zo simpel was het niet", lachte Toon Aerts. "Ik heb echt alles moeten geven, want Gianni Vermeersch kwam mij steeds maar belagen. Uiteindelijk heb ik het dan toch gehaald. Samen met hem heb ik in Ardooie ook een fel gevecht geleverd voor de tweede plaats. Hij is dus goed."

In het achtervolgende groepje van drie had Toon Aerts de steun van zijn teamgenoot Quinten Hermans. "Echt praten in de wedstrijd kon ik niet met Hermans. Daarvoor was het te hectisch, maar wij hebben voor aanvang van het seizoen onze richtlijnen binnen het team wel al gehad. Wij zitten binnen Telenet Fidea Lions immers met enkele sterke renners en dus wisten we dat dit wel enkele keren zou gebeuren. Het is wel jammer dat Quinten niet mee op het podium kan."

In de sprint voor de tweede plaats moest Gianni Vermeersch, die even daarvoor ten val was gekomen, het hoofd buigen voor Toon Aerts. "In een echte sprint ben ik misschien wel een fractie sneller dan Toon Aerts", bekende Vermeersch. "Maar ik ben toch tevreden om opnieuw op het podium te kunnen staan. In de laatste ronde viel Quinten Hermans af en toen was ik al zeker van een podiumplaats. Spijtig genoeg was Aerts net iets sneller."

bron: Belga