Tomorrowland - Een snikheet tweede weekend met enkele incidenten

Martin Garrix sluit zondagavond op het hoofdpodium Tomorrowland af. Het tweede weekend, met 200.000 bezoekers, was nog een stuk warmer dan het eerste en kreeg te maken met enkele incidenten. Het was dit weekend erg warm in de Schorre in Boom: de organisatie had van tevoren maatregelen genomen, zoals het uitdelen van parasolletjes en het voorzien van extra schaduwplaatsen op de camping en het festivalterrein. Toch kregen de verzorgers van Het Vlaamse Kruis de eerste dagen erg veel mensen binnen voor verzorging omwille van de hitte. Op zondag koelde het af en verliep het rustiger bij de eerste hulp. Zondag om 18 uur stond de teller voor het tweede weekend op 6.200 patiënten.

Op vrijdagavond deed zich aan het hoofdpodium een incident voor met pepperspray. Een bezoekster verklaarde dat iemand pepperspray in het publiek gooide en van de chaos gebruikmaakte om haar bankkaart, identiteitskaart en gsm te stelen. De federale politie startte een onderzoek.

Op zaterdag arresteerde de politie drie Roemenen in het kader van een actie tegen gauwdiefstallen op het terrein. De drie kwamen zondag voor de onderzoeksrechter, die hen aanhield voor bendevorming en diefstal. Of de verdachten iets te maken hebben met het pepperspray-incident, is niet duidelijk.

Zondagavond staat de Nederlander Martin Garrix als laatste op het hoofdpodium. Dimitri Vegas & Like Mike nodigen Steve Aoki uit om samen de laatste beats van Tomorrowland te draaien.

Brussels Airport waarschuwt dat maandag de drukste dag van het jaar wordt op de luchthaven. Dan vertrekken ook 5.000 internationale Tomorrowland-gangers naar huis.

bron: Belga