Tomorrowland: "Blijven inzetten op sensibiliseren en informeren rond drugs"

Tomorrowland: "Blijven inzetten op sensibiliseren en informeren rond drugs"

Tomorrowland gaat blijven inzetten op het sensibiliseren en informeren rond drugs. Dat zegt woordvoerster Debby Wilmsen vandaag, nadat het Antwerps parket bekendmaakte dat het zeer waarschijnlijk is dat de dood van een 27-jarige man die onwel werd aan de mainstage, te maken heeft met druggebruik. "In ons krantje, op de applicatie en in de boodschappen via direct mailing hebben we eigenlijk altijd al over ons drugsbeleid gecommuniceerd. De drugstonnen (waarin bezoekers anoniem hun drugs kunnen achterlaten, nvdr) en de duidelijke communicatie over onze nultolerantie is er ook steeds geweest", aldus Wilmsen. "Nieuw dit jaar zijn de zwarte banners op het festivalterrein", met de boodschap "Dear friend, it's not safe to take drugs. Take care of yourself and each other" (Beste vriend, het is niet veilig op drugs te nemen. Zorg voor jezelf en voor elkaar).

Voor het tweede festivalweekend volgende week blijft het drugsbeleid van Tomorrowland ongewijzigd. "We gaan blijven inzetten op sensibiliseren en informeren van de festivalgangers. We gaan ze blijven oproepen om voor zichzelf en voor hun vrienden te zorgen en waarschuwen dat drugs onveilig zijn", zegt Wilmsen. "We hebben eigenlijk al elk jaar zo gecommuniceerd en we gaan erop blijven hameren, omdat we geloven dat het steeds harder gaat binnenkomen als we op dat nageltje blijven kloppen."

Sinds het begin is er bovendien een nultolerantie voor drugs op het festival. "We geloven daar ook echt in, samen met de politie", zegt Wilmsen. "Als je betrapt wordt met drugs, gaat je bandje uit en word je buitengezet."

Een 27-jarige Indiër overleed vrijdagavond in het ziekenhuis, nadat hij aan de mainstage onwel was geworden. Hij werd nog gereanimeerd door medewerkers van het Vlaams Kruis.

Het is niet de eerste keer dat iemand op Tomorrowland overlijdt aan de gevolgen van drugs. Vorig jaar stierven twee vrouwen aan een watervergiftiging na het gebruik van XTC, in 2012 stierf een vrouw aan een overdosis.

bron: Belga