Tom Waes bindt in voor Anuna De Wever: "Ze heeft me verkeerd begrepen"

Tom Waes bindt in voor Anuna De Wever: "Ze heeft me verkeerd begrepen"

"Ze heeft mij totaal verkeerd begrepen. Ik heb dat nóóit gezegd. Het is zelfs louterend om nu eens niet te reizen. Ik zit er geenszins mee in. En misschien stemt het wel tot nadenken over de toekomst van m'n tv-werk", aldus Tom Waes.

Anuna De Wever tijdens een protest voor het klimaat begin maart.

Tom overweegt 'Reizen Waes' zoals we het nu kennen drastisch te wijzigen. "Ik ben er hard over aan het nadenken. ‘Zeilen Waes', 't is een idee. Of ‘Wandelen Waes'? Ik heb een verantwoordelijkheid, dat besef ik. Misschien is het tijd om nog meer een ecologisch voorbeeld te stellen."

2.000 tips

Hij zal zich voor het nieuwe seizoen van 'Reizen Waes' alvast moeten houden aan de nieuwe regels. Hij besliste al om in Vlaanderen te blijven voor wat logischerwijze 'Reizen Waes: Vlaanderen' zal noemen. De opnames daarvan starten deze zomer. "We hebben al bijna 2.000 tips gekregen van de Eén-kijkers, dus op het vlak van invalshoeken in eigen streek zitten we wel goed", aldus Tom. "Maar wat gaan we mógen doen, qua opnames? Dat baart me zorgen. Met mondmaskers verlies je al veel animo natuurlijk."

"De kracht van ‘Reizen Waes' zit hem in de ontmoetingen, denk ik. Dat zal nu niet anders zijn. Ik hoop wel dat ik het zal kúnnen doen zoals ik het gewoon ben. Met een knuffel hier en daar, of met vijf man opeengepakt op een klein bootje. Goed, we zien wel."