Tom Van Grieken over Vivaldi: "Vlaams Belang is klaar voor het verzet"

Tom Van Grieken over Vivaldi: "Vlaams Belang is klaar voor het verzet"

De nieuwe federale Vivaldi-regering is een feit. De toekomstige Belgische premier Alexander De Croo (Open Vld) stelde in een verklaring dat het “nodig is om onze samenleving weer sterker te maken”. Vlaams Belang en N-VA behoren niet tot die zeven partijen. Nochtans kwam N-VA als grootste uit de verkiezingen van mei 2019 en werd Vlaams Belang met 18,7 procent van de stemmen beschouwd als de grote winnaar.

"Hypocriete houding"

Tom Van Grieken is dan ook niet te spreken over de nieuwe regering. “Vivaldi is klaar (voor de postjes). Vlaams Belang is klaar om het verzet te organiseren”, schrijft hij op Twitter. Ook haalt hij meteen uit naar de toekomstige Belgische premier Alexander De Croo: “De Croo spreekt over ‘respect' in zijn persconferentie, maar waar zit het respect voor die Vlaamse meerderheid? Wat een hypocriete houding!”, klinkt het.

Van Grieken voorspelt dat Vivaldi geen lange toekomst beschoren is. “Van deze Vivaldi-regering voorspel ik geen Vier Jaargetijden, maar slechts één seizoen: een strenge winter voor onze identiteit, onze portemonnee en de democratie. In 2024 zal het Vlaams Belang dan voor de lente en uiteindelijk de zomer moeten zorgen”, besluit hij.

Vivaldi is klaar (voor de postjes).

Vlaams Belang is klaar om het verzet te organiseren. ??#NietMijnRegering pic.twitter.com/TZzmqyTccE

— Tom Van Grieken (@tomvangrieken) September 30, 2020

De Croo spreekt over ‘respect' in zijn persconferentie, maar waar zit het respect voor die Vlaamse meerderheid? Wat een hypocriete houding! #nietmijnregering

— Tom Van Grieken (@tomvangrieken) September 30, 2020

Van deze #Vivaldi regering voorspel ik geen Vier Jaargetijden, maar slechts één seizoen: een strenge winter voor onze identiteit, onze portemonnee en de democratie. In 2024 zal het @vlbelang dan voor de lente en uiteindelijk de zomer moeten zorgen. #nietmijnregering pic.twitter.com/m2PlZ6TmL0

— Tom Van Grieken (@tomvangrieken) September 30, 2020

Vlaamse Leeuw

Ook N-VA-parlementslid Theo Francken steekt zijn ontevredenheid niet onder stoelen of banken. Hij roept op Twitter op om uit protest de Vlaamse Leeuw uit te hangen.

Paarsgroene regering geland. Vlaamse leeuw uitgehangen. Uit protest.

Geen Vl meerderheid.

Geen confederale omslag.

Geen democr legitimiteit in Vl.

We z dit project bestrijden ter land, ter zee en id lucht. Van Opgrimbie tot De Panne.

Hang uw vlag ook uit en post een foto! ? pic.twitter.com/sHeH2welAU

— Theo Francken MP (@FranckenTheo) September 30, 2020