Tom Van Grieken kondigt aan dat hij papa wordt, maar krijgt meteen bakken kritiek

Tom Van Grieken wordt binnen enkele maanden voor de eerste keer papa. Dat maakte de Vlaams Belang-voorzitter bekend op sociale media. Maar zijn aankondiging leverde hem ook veel kritiek op.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 2 min.

Tom Van Grieken trouwde in september met de Nederlandse Félice, die, als alles goed gaat, in oktober bevalt van een jongetje. Op sociale media kondigde hij het heugelijke nieuws aan: “Nog steeds voorstander van nieuwe verkiezingen, maar net iets minder op het einde van oktober ;) #NieuwkomersMakenWeZelf”

Nog steeds voorstander van nieuwe verkiezingen, maar net iets minder op het einde van oktober ?#NieuwkomersMakenWeZelf pic.twitter.com/OxnSSbFBYn

— Tom Van Grieken (@tomvangrieken) May 19, 2020

Op zijn Instagramaccount krijgt de voorzitter alleen maar felicitaties van zijn volgers, maar op Twitter kreeg de kritiek al snel de bovenhand. Heel wat Twitteraars struikelen over de hashtag die Van Grieken gebruikte: “Wow. Eén van de mooiste momenten in je leven toch gebruiken om walgelijke praat te verkopen. Je mag er trots op zijn, Tom”, of “Ik wou je feliciteren maar als je zelfs uw eigen kind misbruikt met politieke recuperatie (#) dan verdien je het niet.” En ook: “Ik heb te doen met de baby. Nog niet eens geboren zijn en al misbruikt worden om haat te zaaien. Ik hoop dat hij niet wordt zoals zijn ouders.”

En net toen ik dacht: ooohhh proficiat, zag ik uw #

Ik hoop dat je ooit zoveel liefde voelt voor je kind, dat je kan begrijpen waarom nieuwkomers een zee oversteken, hun leven op spel zetten, alles achterlaten, zoekend naar een betere toekomst voor hun kind.

— Bouchra (@Bouchh1) May 19, 2020

Wow. Één van de mooiste momenten in je leven toch gebruiken om walgelijke praat te verkopen. Je mag er trots op zijn, Tom.

— Davey Degrande (@daveydegrande) May 19, 2020

Ik wou je feliciteren maar als je zelfs uw eigen kind misbruikt met politieke recuperatie (#) dan verdien je het niet

— Bart Van Basselaere ?? ?? (@BasselaereBart) May 19, 2020

En als je babies indoctrineert krijg je kinderen van 8 die zo'n reacties laten op Tiktok. pic.twitter.com/bH1A9iUme2

— HURAE (@hannes_bhc) May 19, 2020

Ik heb te doen met de baby. Nog niet eens geboren zijn en al misbruikt worden om haat te zaaien. Ik hoop dat hij niet word als zijn ouders.

— Yunus Kara (@YunusKara72) May 19, 2020