Tom Meeuws stapt op als kandidaat op Samen-lijst

Tom Meeuws dient zijn ontslag in als kandidaat op de lijst Samen. De sp.a'er kwam onder vuur na berichten dat hij in 2015 wegens financieel geknoei moest opstappen bij De Lijn Antwerpen.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Meeuws zou grote bedragen in verschillende facturen hebben opgesplitst om ze zelf te kunnen goedkeuren in plaats van langs de raad van bestuur te passeren. Dat schrijven de kranten van De Persgroep en Dag Allemaal. Zelf ontkende Meeuws gisterenochtend nog dat hij zware beroepsfouten beging. Net als De Lijn houdt hij het erop dat zijn vertrek er «in onderling overleg» kwam.

Eerder kwam Meeuws ook al in opspraak toen bleek dat hij als consultant contacten had met projectontwikkelaar Land Invest Group, terwijl Samen het Antwerpse stadsbestuur op dat vlak fel bekritiseerd had.

Hoewel Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien het nog voor hem opnam en duidelijk maakte dat hij niet van plan was hem te laten vallen, stapte Meeuws zelf op. Dat lieten bronnen binnen Samen weten aan Gazet van Antwerpen. Hij stond op de derde plaats op de progressieve lijst die is samengesteld met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen.