Tom Hanks schrijft een boek vol kortverhalen

Tom Hanks schrijft een boek vol kortverhalen

Tom Hanks, de Amerikaanse acteur, zal in de nabije toekomst de titel "gepubliceerd auteur" kunnen toevoegen aan zijn lange waslijst prestaties. Slechts enkele weken nadat The New Yorker zijn eerste kortverhaal publiceerde, heeft de acteur en filmmaker een deal met uitgeverij Alfred A. Knopf gesloten.

De verzameling korte verhalen die gebundeld zullen worden in een boek, zijn geïnspireerd op zijn jarenlange fascinatie voor schrijfmachines. Dat blijkt uit een essay dat Hanks schreef over de voordelen van de verschillende modellen en uit het feit dat hij een app heeft aangekondigd die de ervaring van typen op een typmachine schenkt aan haar gebruikers.

Tom Hanks zal toetreden tot een groepje acteurs die hetzelfde pad bewandelden. James Franco schreef Palo Alto en BJ Novak publiceerde One More Thing. De eerdere poging om boeken te schrijven resulteerden in een heel aantal verzoeken om het gewoon bij acteren te houden. Hoe de collectie van Hanks ontvangen zal worden, valt nog af te wachten. Slate was in ieder geval niet onder de indruk van het verhaal dat Hanks publiceerde in The New Yorker.