Tom De Meester lijsttrekker voor PVDA Gent in 2018

Tom De Meester lijsttrekker voor PVDA Gent in 2018

De lijst van de PVDA in Gent wordt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 getrokken door Tom De Meester. Dat maakte de partij zaterdag bekend op een receptie in Gent. "Wij willen de stem van de gewone Gentenaar zijn in de gemeenteraad", zei de 41-jarige De Meester, die wil inzetten op betaalbaar wonen en een stad op mensenmaat. De PVDA greep bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen net naast een zetel, maar hoopt in 2018 op de doorbraak. "Ook in Gent groeit de sympathie voor de PVDA. We zitten in de lift", zei De Meester, die op een ledencongres tot lijsttrekker verkozen werd. De Meester is de bedenker van de term 'Turteltaks' en initiatiefnemer van het Turteltaksproces bij het Grondwettelijk Hof, meldt de PVDA.

De partij wil nog meer op het politieke debat wegen. "Extra personeel bij IVAGO, om sluikstorten aan te pakken, was 'geen goed idee' volgens het stadsbestuur, tot de PVDA actie begon te voeren. Uiteindelijk is er maar liefst 25 man extra personeel aangeworven in de strijd tegen vuile straten. De roltrap van het station Gent-Dampoort was vijf maanden kapot, tot de PVDA petities ophaalde en parlementaire vragen stelde. Toen kon het niet snel genoeg gaan, en vandaag werkt de roltrap weer. (..) Als wij dat al kunnen bereiken van buiten de gemeenteraad, stel je eens voor wat wij dan kunnen bereiken van binnen de gemeenteraad", zei Tom De Meester.

Het Gentse stadsbestuur moet de groeiende wooncrisis in de stad dringend aanpakken, aldus de lijstrekker. "Je lost de enorme nood aan betaalbaar wonen niet op met peperdure prestigeprojecten van private projectontwikkelaars of 'budgetwoningen' van 300.000 euro. Wij willen dat het stadsbestuur radicaal kiest voor 100 procent betaalbare woningen in Gent."

bron: Belga