Tom Brady schrijft geschiedenis met zesde overwinning

Tom Brady schrijft geschiedenis met zesde overwinning

Tom Brady heeft als eerste speler in de geschiedenis van het American Football zes keer de Super Bowl gewonnen. De 41-jarige quarterback versloeg gisteren in Atlanta met zijn team New England Patriots de Los Angeles Rams met 13-3. Brady deelde tot dusver het record van vijf zeges met Charles Haley, die in de jaren '90 voor San Francisco en Dallas uitkwam.

"We hebben tot het einde moeten knokken. Het was een moeilijke wedstrijd. De Rams hebben het ons niet cadeau gegeven, ik moet hen daarvoor proficiat wensen", zei Brady, die ook zijn vijf eerdere zeges (in 2002, 2004, 2005, 2015 en 2017) met de Patriots behaalde. "De Rams waren verdedigend heel goed. Maar gelukkig speelde ook onze defensie zijn beste match van het seizoen. Het is een ongelofelijke zege, behaald tegen een goeie ploeg. Ze hebben bewezen dat ze hun plaats in de finale waard waren."

Brady is overigens nog niet van plan te stoppen. "Ik heb geen plannen om op pensioen te gaan", verzekerde de Amerikaan, de oudste quarterback ooit die de Vince Lombardi trofee in de lucht mocht steken. "Deze titel verandert daar niets aan."

bron: Belga