Tom Boonen maakt een humaninterestprogramma rond de fiets

Tom Boonen maakt een humaninterestprogramma rond de fiets

"Ik ben lang niet de enige voor wie de fiets een middel is om op zoek te gaan naar een beter leven", zegt Boonen over zijn nieuwste project na zijn wielercarrière. De ex-wielrenner trekt voor het programma de wereld rond op zoek naar mensen voor wie de fiets een noodzakelijk middel is om een doel te bereiken, om hun familie een betere toekomst te geven, of simpelweg om te overleven.

Het programma zit nog in de onderzoeksfase en gaat bijvoorbeeld na of ze enkele fiets-stewards in Mexico kunnen volgen: rivaliserende ex-bendeleden die hun criminele verleden achter zich laten en hun eigen lowbikes maken, om zo een veilige omgeving voor de jeugd te creëren. Ook de fiets-ambulanciers in Malawi, die thuisverpleging verzorgen van hiv-patiënten, baby's helpen geboren worden en chirurgen assisteren, staan op de lijst van mogelijke cases.

Naam en startdatum nog onbekend

Heeft het programma eigenlijk al een naam? "Nee", zegt Isabelle Baele van het productiehuis Borgerhoff & Lamberigts. "Er is een werktitel, maar die vinden we zelf niet zo geslaagd. Een naam voor het programma moeten we nog zoeken."

Wie zal de reeks regisseren? "Ook dat staat nog niet vast", zegt Baele. "We brengen het nieuws, omdat het sowieso dreigde uit te lekken, maar vele zaken staan nog niet vast." Wat wel al vast staat is dat een seizoen zes afleveringen zal tellen. De precieze uitzenddatum ligt ook nog niet vast. "Het kan najaar 2019 of begin 2020 worden", zegt Isabelle Baele.

"Er komt veel op me af", beseft Boonen, die via het commentatorschap bij de live-uitzending van de klassieker Milaan-San Remo onlangs al een beetje heeft mogen proeven van het tv-werk. "Wat mij overtuigd heeft om mij te 'smijten' voor dit programma is dat het een sterk idee is, waar ik me helemaal in kan vinden. En dat ik mag samenwerken met een enthousiaste ploeg."

Meest gelezen
 1. behathumb

  TikTokster lovend over goedkope beha van Primark: «Alsof ik een borstvergroting heb gehad» (video)

 2. evathumb

  Eva Daeleman deelt eerlijke foto: «Niet te strak of te bloot»

 3. esmeethumb

  Zangeres getuigt over nare ervaring met Marco Borsato: «Ik was de enige die het raar vond»

 4. DIW2

  Na ‘The Voice’ ook grensoverschrijdend gedrag bij ‘The Masked Singer’? «Hij sloeg op mijn achterwerk» (video)

 5. wolkenthumb

  Vrouw maakt foto van ‘wolken’, maar niets is wat het lijkt: «Ik ben zo dom!»