Toiletpapier op de wc-bril leggen? GEEN goed idee!

Sommige mensen voelen zich er beter bij om de wc-bril te bedekken met toiletpapier, vooral dan als ze zich op onbekend terrein bevinden. Dat blijkt niet hygiënischer te zijn. Wel integendeel.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Nergens beter dan thuis om je behoefte te doen. Elders kan het voor sommige mensen lastig zijn om op de ‘blote' wc-bril te gaan zitten. Ze leggen er dan wc-papier op om zo weinig mogelijk huidcontact te hebben met de wc-bril. Uit een onderzoek van The Sun is echter gebleken dat dat juist meer bacteriën uitnodigt.

Natuurlijke barrière

De ruwe, absorberende structuur van wc-papier zorgt er immers voor dat het de ideale voedingsbodem voor bacteriën vormt. En aangezien wc-papier altijd vlakbij een toilet hangt, komt het vaak voor dat de beestjes bij het doortrekken terechtkomen op het papier. Waarom we dan wc-papier gebruiken bij het vegen? Wel, blijkbaar fungeert onze huid als een natuurlijke barrière tussen ons en de ziektekiemen, al beschermt die ons slechts een minuut lang.

Bewust zo ontworpen

Met andere woorden: velletjes wc-papier op de toiletbril leggen is geen al te slim plan. Bovendien hoef je je eigenlijk niet zoveel zorgen te maken over een ‘naakte' wc-bril. De vorm en gladde structuur van een wc-bril beschermt je huid sowieso al tegen vieze beestjes. Wat een gemak, toch?