Toeristen verboden op Thais eiland

Toeristen verboden op Thais eiland

"Normaal zijn eilanden in het Mu Ko Similan Nationaal Park, inclusief Ko Tachai en Ko Similan, ieder jaar gesloten van 16 mei tot 14 oktober», zegt Nut Kongkasorn, hoofd van het nationaal park, aan de Phuket Gazette. «Toeristen kunnen de eilanden bezoeken van 15 oktober tot 15 mei. Ook blijven twee locaties voor diepzeeduiken open, ten noordwesten en zuidwesten van het Ko Tachai.»

Volgens een officiële brief van Thanya Netithammakun, directeur-generaal van het Thaise departement voor nationale parken, zou Ko Tachai en de omliggende wateren deze keer ook gesloten blijven na 15 oktober. «Hoofddoel is om het mariene leven te laten herstellen, omdat het ernstig beschadigd is door menselijke activiteiten. We gaan ook van de tijd gebruikmaken om ons beleid en de regels op Ko Tachai te herevalueren, zoals het aantal toeristen dat het eiland kan bezoeken.»

Het eiland Koh Tachai, zo'n zeventig kilometer ten noorden van Phuket, trok dagelijks duizend toeristen, terwijl het een capaciteit heeft van zeventig mensen per dag.

 

Foto Pixabay