Toerist op Oscars was nog maar drie dagen uit de gevangenis

Toerist op Oscars was nog maar drie dagen uit de gevangenis

Was de Oscar voor 'Best Film' niet eerst naar de verkeerde genomineerde gegaan, dan had de passage van Gary en zijn verloofde hét moment van de prijsuitreiking geweest. De man kon zijn geluk niet op toen hij ontdekte dat hij door presentator Jimmy Kimmel in het midden van de live-uitzending van de flimprijzen werd gedropt. Maar er was nog een reden waarom hij straalde van blijdschap.

Gary had amper drie dagen daarvoor de gevangenis verlaten. Hij had een straf van 20 jaar uitgezeten voor meerdere misdaden. De ommekeer in zijn leven luidt volgens hem een nieuw begin in. "Ik ben de gelukkigste man ter wereld", vertelde Gary aan een televisiestation in Chicago. "Het was ongelooflijk zwaar om geen vader en grootvader te kunnen zijn voor mijn kinderen."

"Vandaag zei mijn zoon iets dat me bijna tot tranen bracht. Hij zei dat hij trots op mij is", ging hij verder. "Om dat te horen van je horen betekent heel veel voor mij."

De man uit Chicago werd tijdens de show al voor de grap getrouwd door Denzel Washington, maar nadien kreeg hij nog een speciale verrassing. Anthony Anderson, acteur in de serie 'Blackish' en erkende pastoor, bood aan om het koppel wettelijk in het echt te verbinden.