Titanic 2.0 in de maak

Titanic 2.0 in de maak

De miljardair Clive Palmer is van plan om met zijn bedrijf Blue Star Line een replica van het schip te maken. Deadline van het project is 2018, zo'n 106 jaar nadat de oorspronkelijke Titanic zonk in de Atlantische Oceaan.

Titanic 2.0 lijkt als twee druppels water op het cruiseschip uit 1912, maar is in werkelijkheid vier meter breder dan het origineel om te voldoen aan de veiligheidseisen van de 21ste eeuw. Om die reden is de romp ook gelast en heeft het schip voldoende reddingsboten.

Foto Wikipedia

"De nieuwe Titanic zal moderne evacuatieprocedures, satellietcontrole, digitale navigatie en radarsystemen hebben. Alles wat je op een schip van de 21ste eeuw kan verwachten", bevestigt James McDonald, marketingdirecteur van Blue Star Line. "We investeren dit project zelf, maar we hebben contact met een aantal bedrijven in de Arabische Emiraten die interesse tonen in het project. Wij zijn eigenaar van de naam en het handelsmerk Titanic II en daar is veel belangstelling voor."

Van China naar Dubai

Wie wil meevaren met het cruiseschip, kan kaartjes kopen voor de eerste, tweede en derde klasse. In totaal zijn er negen verdiepingen en 840 kajuiten voor 2.400 passagiers en 900 bemanningsleden. Naast een zwembad, kunnen reizigers zich ook ontspannen in de Turkse baden of gymzalen.

De eerste reis van de replica zal van de Chinese provincie Jiangsu naar Dubai zijn. De voorganger vaarde daarentegen van Southampton naar New York, en zonk na een botsing met een ijsberg. Daarbij kwamen zo'n 1.500 mensen om het leven.

Foto Twentieth Century Fox France