Tirreno-Adriatico - Dubbelslag doet Quintana deugd

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nairo Quintana (Movistar) is na de ritzege in de koninginnenrit ook de nieuwe leider in de Tirreno-Adriatico. "Deze zege doet deugd", reageerde de Colombiaan. "Ik sukkelde de voorbije dagen met een griepje en wist niet goed of ik vandaag wel goed genoeg zou zijn." De Colombiaan reed zich de voorbije dagen nog niet in de kijker, kreeg daar ook weinig kansen toe, en gaf zaterdag aan dat hij sukkelt met een kleine verkoudheid. "Een soort van griep, ik verloor er krachten door en ik voel me nog altijd niet honderd procent, maar gelukkig heb ik een sterke ploeg om me heen en kreeg ik de hele week hun steun."

"Het plan was om een mannetje vooruit te sturen en met Castroviejo lukt dat perfect", aldus nog de winnaar van de Giro van 2014. "Daarna was het aan mij om die grote namen te volgen. Ik bleef gewoon in het wiel hangen en zocht het juiste moment uit om zelf mijn aanval te plaatsen. Ik bleef rustig, viel terug op mijn ervaring en dat speelde toch in mijn voordeel. Ik wachtte lang genoeg en dat loonde."

Quintana heeft nu 33 seconden voorsprong in het klassement op Yates en 55 op Thibaut Pinot. "Er wachten nog enkele lastige etappes, vooral zondag dan. Ik denk zelfs dat die rit zwaarder zal zijn dan de etappe van vandaag. Maar ik heb een mooie kloof en geloof er wel in dat ik de blauwe trui mee naar huis kan nemen."

.

bron: Belga