Tips voor het weekend

De weersvoorspellingen voor dit weekend beloven aangename temperaturen die ruim boven de 20 graden uitkomen. Tijd voor een daguitstap! Metro en Cultuurnet Vlaanderen verzamelen alvast enkele tips.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

VRIJDAG 17 JULI

Beleuvenissen

Leuven - Studentenstad Leuven is leeggelopen als een balonnetje en op Marktrock is het nog even wachten. Gelukkig zorgt het muziekfestival Beleuvenissen vanavond voor de ambiance, met mooie namen als Urbanus en de Fanfaar, Paul Michiels (foto) en Discobar Galaxie.

Circus Ronaldo

Gent - De Gentse Feesten zijn niet alléén kolder en vertier. Soms mag het er ook bloedserieus aan toegaan. In Fidelis Fortibus (foto) verwelkomt Danny Ronaldo zijn publiek in een wel erg luguber circus: eentje waarin iedereen dood is. Hij neemt je mee in de worsteling met zichzelf en zijn verleden.

ZATERDAG 18 JULI

Labyrint

Genk -  Het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh - bekend van de doorkijkkerk in Borgloon - ontwierp voor C-mine het doolhof Labyrint. Een kilometer stalen gangen in allerlei vormen zetten de bezoeker aan te verdwalen tussen het metaal. Het mooiste zicht op het Labyrint krijg je trouwens van op de hoogste schachtbok van België.

Cirque Plus

Brugge - De anders zo rustige tuin van het Grootseminarie wordt ingepalmd door het jaarlijkse circusfestival Cirque Plus. Acrobaten, circusartiesten en jongleurs beloven dat stukje groen te vullen met een driedaagse explosie van kleur, beweging en sfeer (foto Circus Krak).

MAANDAG 20 JULI

Zomerfilmcollege

Antwerpen - Cinema Zuid en Cinematek grijpen de zomer aan voor een mooie samenwerking. Het zomerfilmcollege brengt tot 26 juli 30 films en 20 lezingen rond enkele iconische figuren, zoals de Franse regisseur Jean-Luc Goddard. Vandaag vertoont Cinema Zuid zijn film Je vous salue, Marie.