TIPS & TRENDS. Van Thai street food tot een modieus spel

Elke week brengt Metro jou het lifestylenieuws heet van de naald.

door
Janne Vandevelde
Leestijd 2 min.

Fashion

Happy birthday!

In september vierde LolaLiza feest, want het modemerk mocht 20 kaarsjes uitblazen. Voor de gelegenheid ontwierp het Belgische modehuis een ‘Dance with us’-collectie, ideaal om onze herwonnen vrijheid te vieren. De zwierige kleedjes en powerbroekpakken werden niet geshowd tijdens een stijf défilé, maar een indrukwekkende dancecrew toonde in het Brusselse Plein Publiek hoe beweeglijk de kledij wel niet is in een choreografie vol pit.

Fashion

Mode is een spelletje

The Style Game is een bordspel van & Other Stories dat helemaal rond mode draait. Elke speler krijgt een gouden pion in messing en start hiermee in zijn of haar favoriete atelier: Stockholm, Los Angeles of Parijs. De dobbelstenen bepalen waar de spelers terechtkomen en hoeveel modekaarten ze in de ateliers kunnen verzamelen. De eerste speler die een full look van een van de drie ateliers kan samenstellen, door vragen te beantwoorden over mode, cultuur en inspirerende vrouwen, wint het spel. The Style Game verstopt ook speciale schatkaarten waarmee de spelers zichzelf in het echt kunnen verwennen in de & Other Stories-winkels.

30 euro

Beauty

Vegan en betaalbaar

Net voor de coronacrisis lanceerde Kruidvat haar eigen make-upcollectie. Nu we weer met z’n allen de dansvloer onveilig mogen maken, breidt de keten uit van 41 naar 178 items. Alle producten, van basics als mascara, foundation en highlighter, tot leuke extraatjes als gelwax voor je wenkbrauwen en de Plumping Lip Smoothie zijn vegan en bijzonder betaalbaar. Heel handig als je eens een paars oogpotlood met glitter wilt uitproberen zonder je bankrekening te plunderen!

Van 2,89 tot 6,40 euro

Beauty

Puur natuur

Het Gentse parfummerk Miglot pakt uit met een unieke vernieuwing. Als eerste parfumhuis ooit ontwikkelde de Miglot-familie een collectie met 100% natuurlijke geuren. ‘Miglot Pure’ telt vier parfums die enkel bestaan uit het extract van een van de meest exclusieve houtsoorten ter wereld. Van afgelegen en ongerepte bossen in Alaska tot het tropische Réunion en tot het verbeelding sprekende Mysore in India: nooit eerder zal je de natuur zo puur geroken hebben.

Vanaf 144,50 euro

MIGLOT Fragrance Lab

Koophandelsplein 17, 9000 Gent

Food

Thai Street Food

Wanneer je Pitaya binnenwandelt, waan je je in de drukke straten van Bangkok. De fastfoodketen met gepimpte Thaïse lekkernijen verovert na Frankrijk nu ook België met een restaurant in onder andere Brussel, Antwerpen en Luik. Enkele van de Pitaya bestsellers: Pad Thai (met gebakken rijstnoedels), Sie Yai (rundvlees en udonnoedels), Nua Kao (rundvlees en garnalen) en Red Curry.