Tinder laat meer ruimte voor seksuele geaardheid

Tinder laat meer ruimte voor seksuele geaardheid

De initiële categorieën op Tinder laten weinig ruimte voor de verschillende seksuele geaardheden. Daarom slaat de datingapp de handen in elkaar met GLAAD, een Amerikaanse ngo die zich inzet voor het stimuleren en bewaken van oprechte representatie van homo's, bi's en transgenders in de media. Zo werden er negen nieuwe opties ontwikkeld.

Negen seksuele geaardheden

Wanneer nieuwe gebruikers zich aanmelden op Tinder, zullen ze voor hun seksuele geaardheid kunnen kiezen uit maar liefst negen opties. Heteroseksueel, homoseksueel, lesbisch, biseksueel, aseksueel, demiseksueel, panseksueel, queer and twijfelend behoren in de toekomst tot de mogelijkheden. Zo wil de datingapp een breder publiek aanspreken en zich inclusief opstellen tegenover de LGBTQIAP-gemeenschap. Eerder werden al 37 genderopties ontwikkeld zodat gebruikers konden aangeven hoe ze zichzelf definieerden.

OKCupid achterna

Met de nieuwe update gaat Tinder andere datingapps zoals OKCupid achterna. Die app liet zijn gebruikers jaren geleden al kiezen tussen 22 genders en 13 seksuele geaardheden. OKCupid maakt het voor bijvoorbeeld homoseksuelen echter mogelijk om verborgen te blijven voor heteroseksuelen, een optie die Tinder (vooralsnog) niet aanbiedt. "Ik denk dat deze verandering redelijk simpel is, maar de impact ervan zal groot zijn voor zij die zich voorheen niet op hun plaats voelden op het platform", aldus Rich Ferraro, communicatieverantwoordelijke van GLAAD, aan CNN Business. Voorlopig zullen de negen nieuwe categorieën enkel beschikbaar zijn in Engelstalige regio's.