Tinder biedt vanaf november nieuwe diensten aan voor een klein bedrag

Tinder biedt vanaf november nieuwe diensten aan voor een klein bedrag

Vanaf begin November zal Tinder, de razend populaire en controversiële dating app, haar gebruikers extra opties aanbieden tegen een bepaalde prijs. Sean Rad, de CEO en mede-oprichter van het bedrijf, heeft aangekondigd dat er nieuwe functies beschikbaar zullen zijn tijdens de Forbes Under 30 Summit in Philadelphia. Rad wou niet onthullen wat de nieuwe functies precies zijn maar het zou gaan om twee dingen die veel gebruikers al lange tijd vragen.

Later gaf hij wel een hint naar wat die twee opties zouden kunnen zijn: nieuwe locatie-opties en extra diensten buiten dating.

Tijdens het gesprek merkte Rad op dat veel mensen niet alleen voor dating op Tinder zitten. Een van de redenen zijn bijvoorbeeld reispartners of mensen die zoeken naar een verblijf in het buitenland tijdens hun reis. Momenteel toont Tinder alleen potentiële matches tot 160 km rondom de huidige locatie van de gebruiker, maar dat zou dus uitgebreid worden in de premium service die gebruikers in staat moet stellen om met potentiële matches te spreken voordat ze in een bepaalde stad of land aankomen.

Ook zakelijke deals worden via Tinder gemaakt en mensen zoeken er ook volgelingen voor hun Instagrampagina vertelde de CEO. De nieuwe premium dienst kan ook deze opties verder ondersteunen. Rad wilde niet prijsgeven hoeveel de Tinder premium service moet kosten, maar hij bevestigde wel dat Tinder gratis zal blijven bestaan voor zij die dat willen.

Tinder verdiende nog geen geld, maar winst lijkt duidelijk gemaakt te kunnen worden. IBISWorld, een bureau voor marktonderzoek, heeft de online dating-industrie gewaardeerd op 2 miljard dollar. Tinder wil publiekelijk niet vrijgeven hoeveel gebruikers het heeft, maar Rad zei wel dat er elke dag meer dan 15 miljoen mensen online zijn.