Timo Kielich grijpt nipt naast goud bij beloften

Timo Kielich grijpt nipt naast goud bij beloften

Timo Kielich heeft de zilveren medaille veroverd bij de mannen beloften op het EK veldrijden in het Italiaanse Silvelle. De Limburger moest enkel de Fransman Mickaël Crispin voor zich dulden. Die laatste profiteerde in het slot van een valpartij van Toon Vandebosch om naar de zege te rijden. Het brons was voor de Fransman Antoine Benoist, Vandebosch moest vrede nemen met de vierde plaats, voor de Nederlander Tim van Dijke en Andreas Goeman. Jarno Bellens legde beslag op de tiende plaats. Het was de eerste zege dit seizoen voor Crispin en meteen een hele belangrijke.

Vrijwel onmiddellijk na de start werd de Nederlander Pim Ronhaar opgehouden door een val net voor hem. Antoine Benoist nam de kopstart. Achter hem volgden de Brit Turner, de Zwitser Loris Rouiller en de Nederlanders Ryan Kamp, met Tim van Dijke. Benoist, die problemen kende met de ketting, sneed de tweede ronde aan met een voorsprong van tien seconden op het zestal met zijn landgenoot Crispin, Ben Turner, Ryan Kamp, Tim van Dijke, Loris Rouiller en Timo Kielich die na een aarzelende start alsnog zijn karretje aanhaakte bij de achtervolgende groep op Benoist.

De eenzame leider bleef de foutjes echter opstapelen, maar ook achter hem volgde de ene schuiver de andere op. Toon Vandebosch was aan een knappe inhaalbeweging bezig en over halfkoers speelde hij opnieuw mee voor de eindzege. Met nog twee ronden voor de boeg reden er immers vijf renners aan de leiding. Dat waren Antoine Benoist, Mickaël Crispin, Ryan Kamp en de Belgen Timo Kielich en Toon Vandebosch.

Voorin bleef men elkaar naar hartenlust bestoken. Twee Belgen (Kielich met Vandebosch) en twee Fransen (Benoist met Crispin) trokken de slotronde in met een voorsprong van vijftien seconden op Tim van Dijke. Wat verder volgde Andreas Goeman op een zesde plaats. Vandebosch maakte een slipper toen hij als tweede reed en zo sloeg Crispin meteen een kloof. De Fransman zou die voorsprong niet meer afstaan en pakte de zege. Timo Kielich kon in een sprint zilver behalen. Toon Vandebosch viel net naast het podium.

bron: Belga