Time to eat: ossobucco

Time to eat: ossobucco

Wat heb je nodig?

4 kalfsschenkels

1 grote ui

3 wortels

3 stengels bleekselder

6 rijpe tomaten?1 citroen

2 teentjes look

Zwarte peper

Zout

Olijfolie

Verse tijm

Bladpeterselie

1 blaadje laurier

1 glas droge witte wijn

Stap 1 ??

Neem een grote stoofpot en doe er een flinke scheut olijfolie in. Kruid het vlees met peper en zout. Wacht tot de olie warm is en kleur het vlees dan aan beide kanten aan. Het hoeft vanbinnen nog niet helemaal gaar te zijn. Haal de kalfsschenkels uit de pan en leg ze even opzij.

Stap 2 ??

Snij de wortels, bleekselder en ui in kleine stukjes. Doe ze samen met de fijngeplette teentjes look in de pot waarin je net het vlees hebt aangebakken. Stoof de groenten al roerend op een zacht vuur aan.

Stap 3

Leg het vlees op de groenten en blus met de witte wijn. Pel ondertussen de tomaten en haal de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in grove stukken en voeg ze bij de rest, samen met het laurierblaadje, een paar takjes tijm en een stuk citroenschil. Laat op een zacht vuur pruttelen tot het vlees en de groenten mals zijn.

Stap 4

Haal de laurier, de takjes tijm en de citroenschil uit de stoofpot. Proef en kruid met peper en zout naar smaak. Strooi voor het opdienen nog wat fijngehakte tijm, peterselie en citroenzeste over de ossobuco. Dien op met pasta of risotto.

Maarten Joossens