Tim Wellens blijft tot eind 2018 bij Lotto-Soudal

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tim Wellens heeft zijn overeenkomst bij Lotto-Soudal verlengd tot eind 2018. Dat maakte de Belgische WorldTourformatie vandaag bekend. De 24-jarige Truienaar is een product van het Lotto Cycling Talent Project en is bezig aan zijn vierde seizoen bij de profs. Hij won onder meer twee keer de Eneco Tour (in 2014 en 2015) en was vorig jaar de beste in GP Montréal. Vorige week zondag won Wellens de laatste etappe in Parijs-Nice.

"Sinds ik in juli 2012 prof ben geworden is mijn contract al enkele keren opengebroken. Deze keer tot 2018, één jaar extra. Daardoor ben ik nog nooit in de situatie gekomen dat ik in mijn laatste contractjaar ben, wat soms voor stress zorgt", legt Wellens uit. "De ploeg is bij mij gekomen met de suggestie van een contractverlenging; dat geeft natuurlijk een goed gevoel, maar dat wil niet zeggen dat ik achterover ga leunen. Ik ben blij dat de ploeg op die manier hun vertrouwen in mij bevestigt en kan ik aan mijn weg timmeren. Mijn doelen zullen hierdoor niet veranderen; jaar na jaar bespreek ik met de ploeg waarop ik zal focussen."

"De progressie die Tim heeft geboekt sinds hij prof is geworden, is indrukwekkend", vult teammanager Marc Sergeant aan. "Hoeveel marge er nog is, kan niemand voorspellen. Maar ik ben er van overtuigd dat hij de komende jaren een vaste waarde kan worden in eendagswedstrijden die bij hem passen. Daarnaast zullen we samen uitzoeken waar zijn grenzen liggen in de korte en lange rittenwedstrijden. Tim behoort tot het beperkte gezelschap van Belgische renners die op het hoogste internationale niveau kunnen meestrijden voor de prijzen. Dan lijkt het mij logisch dat wij hem als Belgische ploeg in de WorldTour bij ons willen houden."

bron: Belga