Tim Matthys zet na 15 jaar profvoetbal punt achter loopbaan

Tim Matthys zet na 15 jaar profvoetbal punt achter loopbaan

Tim Matthys stopt met voetballen. Dat heeft de 35-jarige middenvelder, die dit seizoen met KV Mechelen de titel in de Proximus League en de Beker van België won, vandaag laten weten. "I'm out... Na 15 jaar profvoetbal heb ik besloten om een einde te maken aan mijn carrière", schrijft Matthys op Instagram. "Afscheid nemen met een titel en de Beker van België ... het kan slechter. Vijftien seizoenen lang heb ik mijn jongensdroom mogen beleven. Heel mijn leven stond voetbal op de eerste plaats, dus was het niet evident om deze beslissing te nemen, maar het is volgens mij de juiste."

"Nu is het tijd om te gaan genieten van andere dingen in het leven en ons gezin", vervolgt Matthys. "Ik bedank graag al de trainers, medespelers, alle supporters en alle medewerkers van al mijn clubs! Te veel mooie mensen om op te noemen! Bedankt om er voor mij een onvergetelijke periode van te maken. Bedankt."

Matthys begon zijn profcarrière in 2004 bij KAA Gent, waar hij zijn eerste basisplaats in de eerste klasse sier gaf met een hattrick tegen Brussels. Van 2005 tot 2009 speelde hij voor Zulte Waregem, waarna hij kort voor een Grieks avontuur bij Panthrakikos koos. Nadien volgden nog Lierse (2009-2010), Bergen (2010-2014) en tot slot KV Mechelen (vanaf 2014).

Met Zulte Waregem (2006) en recent KV Mechelen won hij de Beker van België. Met zowel Bergen als KVM dwong hij de promotie naar de eerste klasse af.

bron: Belga