Tim Cahill hangt schoenen aan de haak

Tim Cahill hangt schoenen aan de haak

De Australiër Tim Cahill zet op 39-jarige leeftijd een punt achter zijn profvoetbalcarrière, zo maakte hij vandaag op Twitter bekend. "Je dromen najagen is het krachtigste dat je kan doen: als kind wou ik al niets anders dan voetballer worden. Het is fantastisch dat ik 23 jaar prof ben geweest. Ik wil dan ook iedereen bedanken die deel uitmaakte van dit avontuur. Nu is het tijd voor familie", schreef hij.

De Australische topschutter aller tijden besliste om zijn aflopende contract bij het Indiase Jamshedpur FC niet te verlengen. Daar was hij nog maar sinds september vorig jaar aan de slag. Voordien was hij in veertien seizoenen in Engeland bij Everton en Millwall goed voor meer dan honderd doelpunten. Zijn clubcarrière bracht hem voorts nog in de Verenigde Staten en China.

Van de Australische nationale elf nam hij in november al afscheid. Cahill speelde 108 wedstrijden voor de Socceroos en liet daarin vijftig doelpunten noteren. Hij nam deel aan vier WK's en op uitzondering van het laatste WK in Rusland, wist hij telkens te scoren op de eindronde. In 2006 in Duitsland schreef hij geschiedenis door het eerste Australische WK-doelpunt ooit te scoren.

bron: Belga