Tim Brys en Niels Van Zandweghe stoten vlot door naar finale in lichte dubbeltwee

Tim Brys en Niels Van Zandweghe stoten vlot door naar finale in lichte dubbeltwee

Tim Brys (KR Club Gent) en Niels Van Zandweghe (Brugse TR) plaatsten zich vandaag op het WK roeien in het Bulgaarse Plovdiv voor de A-finale in de dubbeltwee voor lichtgewichten. Het duo eindigde in de tweede halve finale vanuit de ongunstige baan zes als tweede na 2.000 meter, op minder dan een seconde van de Italiaanse favorieten en vicewereldkampioenen Stefano Oppo en Pietro Ruta. De Ierse viceolympisch kampioenen Gary en Paul O'Donovan veroverden als derde eveneens een finaleticket.

Brys en Van Zandweghe stootten met de tweede tijd door naar de finale. In de eerste halve finale waren de Noren Brun-Strandli, de Nieuw-Zeelanders Van Dalen-Dunham en de Spanjaarden Rojas-Conde immers trager.

De medaillerace van dit olympisch nummer vindt zaterdag om 11u16 plaats. Brys en Van Zandweghe werden begin augustus vierde op het EK in Glasgow. Kort daarvoor staken ze de eindzege in de Wereldbeker op zak.

Vorig jaar stonden de Belgen eveneens in de WK-finale. Toen werden ze vijfde.

- uitslag -

1. Oppo - Ruta (Ita) 6:21.94

++ 2. Brys - Van Zandweghe (Bel) 6:22.83

3. Gary en Paul O'Donovan (Ier) 6:23.78

4. Kowalski - Jankowski (Pol) 6:25.30

5. Khmara - Kovalov (Oek) 6:31.37

6. Simanek - Vrastil (Tsj) 6:31.53

Tim Brys (KR Club Gent) en Niels Van Zandweghe (Brugse TR) klokten de tweede snelste tijd en plaatsen zich voor de A-finale.

bron: Belga