Tijger sluit onwaarschijnlijke vriendschap met zijn voedsel

Tijger sluit onwaarschijnlijke vriendschap met zijn voedsel

? ????? ????? ? ?????? ???????? ???-?????? 30 ??????? 2015 ?. ? 09.00 ?? ???????????????? ??????? (02.00 ?? ??????) ? ????? ????? ? ?????? ???????? ???-??????. ???????? ? ?????? ?????? ?? ????????????? ???????? - ?????? ?????? ? ???????? ???????. ????? ?? ???-?????? ????? ?????? ? ????? ??????????? ??????-????? ? ??????? ????????. ??????? ???????? ???????? ??????????? ??????-????? ???? ??????????? ??????-????? www.safaripark25.ru

Een foto die is geplaatst door ???? ? ?????. ??. ????????. (@amur_i_timur) op

In het Primorski Safari Park in het zuidoosten van Rusland hebben een geit en een Siberische tijger een unieke band. De geit was normaal gezien het voedsel van de tijger, maar die besloot daar anders over. Sindsdien is het duo onafscheidelijk.

Eind november kreeg Amur de tijger naar goede gewoonte een geit voorgeschoteld. De bok wordt losgelaten toen Amur aan het slapen was en legde zich duidelijk niet neer bij zijn lot. Hij verjaagde de slapende tijger uit het hok en ging er zelf slapen. De verbaasde Amur besloot dan maar op het dak te slapen en heeft de geit, die de naam Timur kreeg, sindsdien nog niet opgegeten. Sterker nog, het duo blijft steeds bij elkaar in de buurt.

Een foto die is geplaatst door ???? ? ?????. ??. ????????. (@amur_i_timur) op

"Twee keer per week krijgt Amur een prooi", getuigt directeur van het Safari Park Dmitry Mezentsev aan The Washington Post. "Drie jaar lang voederden we Amur geiten, hanen, konijnen en rammen zonder problemen. Amur heeft nooit eerder een prooi geweigerd. Een keer liet hij een geit een nacht met rust, maar de volgende ochtend at hij het beest op. Mijn enige verklaring is dat dit niet kon gebeuren zonder de inmenging van een hogere kracht", aldus Mezentsev.

De ongebruikelijke vrienden kregen al heel wat aandacht in Rusland. Hun populariteit rijst nu naar ongekende hoogtes, nadat een Russische staatszender een documentaire van 44 minuten uitzond over Timur en Amur. Dankzij het paar en het feit dat het nog vakantie is in Rusland, krijgt het Safari Park in een uithoek van Siberië momenteel bijzonder veel bezoekers over de vloer.

????? ????? ?? 21 ??????? 2015 ????.

Een video die is geplaatst door ???? ? ?????. ??. ????????. (@amur_i_timur) op