Tijdens koopzondagen is openbaar vervoer in Gent gratis

Tijdens koopzondagen is openbaar vervoer in Gent gratis

Ga jij naar een van de komende vier koopzondagen in Gent? Dan zal je op die dagen geen ticketje moeten kopen voor de bus of de tram. Heeft dat gratis openbaar vervoer succes, dan zal de stad het proefproject uitbreiden naar alle koopzondagen van het jaar.

Op zondag moet je niet betalen om te parkeren. Hierdoor nemen veel mensen liever de auto dan het openbaar vervoer. "Het zou wat vreemd zijn dat het duurzaam alternatief op dat moment niet gratis is. Je riskeert dan dat iedereen specifiek met de auto komt en bovengronds plaats zoekt", zegt schepen van Middenstand Christophe Peeters (Open VLD) in Het Nieuwsblad.

De vier koopzondagen vinden plaats op 7 mei, 4 en 25 juni en 2 juli. Het gratis openbaar vervoer op die dagen geldt niet enkel in het stadscentrum. Iedereen in een straal van ongeveer 20 kilometer zal van het voordeel kunnen genieten. De stad Gent trekt voor het initiatief 30.000 euro per koopzondag uit. Wordt het initiatief een succes en trekt de stad het door naar alle koopzondagen, zal dat in totaal 240.000 euro kosten.