Tijdens een vliegtuigongeluk zouden dit de veiligste stoelen zijn

Tijdens een vliegtuigongeluk zouden dit de veiligste stoelen zijn

Bij het ene ongeluk kan je beter vooraan zitten, terwijl je bij een ander beter een stoel achteraan het vliegtuig bemachtigt. Maar als je de statistieken bekijkt, is de kans om te overleven bij een aantal plekken groter. Wetenschappers van het Amerikaanse tijdschrift 'Popular Mechanics' hebben alle vliegrampen in de Verenigde Staten tussen 1971 en 2007 onderzocht en concluderen dat je het best achteraan kunt zitten.

Zoals op de foto te zien is, hebben de mensen achteraan maar liefst 69% kans om te overleven. In het midden is dit iets lager met 56%. Hoewel de business en/of first class zich meestal vooraan bevinden, doen deze mensen best een schietgebedje. Met 49% hebben zij de kleinste kans om een vliegramp te overleven.

Interesting... #survivalrates #firstclass

Een bericht gedeeld door Héctor Belmonte (@bbtbphile) op

Middelste

Het Amerikaanse opinieblad 'Time' heeft bovendien onderzocht op welke plaats in de rij je tijdens een ongeluk het best kan zitten. De wetenschappers hebben ontdekt dat wie achteraan in de middelste stoelen zit, de grootste kans (72%) heeft om het nog te kunnen navertellen.