Tijdelijk droger, na het weekend frisser met maartse buien

Tijdelijk droger, na het weekend frisser met maartse buien

In het begin van deze namiddag is het wisselend bewolkt met opklaringen en stapelwolken die hier en daar uitgroeien tot buien. Later wordt het in het westen en ook het centrum van het land tijdelijk droger met meer hoge bewolking. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het westen. De wind waait matig en aan zee geleidelijk vrij krachtig uit west tot zuidwest. Er zijn rukwinden tot 40 à 50 km/u. Dat meldt het KMI. Deze avond en nacht is het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden met regen. Op het einde van de nacht wordt het droger vanaf de kust. De minima worden in het eerste deel van de nacht bereikt en liggen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 7 graden in Vlaanderen. De wind krimpt naar het zuidwesten en wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee met rukwinden tussen 50 en 70 km/u.

Morgenvoormiddag trekt een regenzone richting oosten en wordt het wisselend bewolkt met vooral in de namiddag enkele buien. De maxima liggen tussen 8 à 9 graden op de Ardense Hoogten en 12 graden in het westen. De wind blijft vrij krachtig en aan zee soms krachtig met rukwinden tussen 50 en 70 km/u. In de nacht van zaterdag op zondag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen, op de Ardense Hoogten mogelijk smeltende sneeuw. De wind neemt tijdelijk af. De minima liggen tussen 1 en 4 graden in de Ardennen en rond 5 of 6 graden elders.

Zondag begint de dag overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen, in de Hoge Ardennen mogelijk smeltende sneeuw. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt vanaf het westen met een reeks buien. De temperaturen klimmen tussen 5 en 9 graden in de Ardennen en tussen 9 en 11 graden in Laag­-België. De wind wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan zee uit westelijke richtingen. Er zijn rukwinden mogelijk tot 70 à 80 km/u.

Maandag wordt een wisselvallige dag met enkele stevige maartse buien die kunnen gepaard met een donderslag en korrelhagel. In de Ardennen vallen de buien vooral 's ochtends onder de vorm van smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima halen tussen 2 of 3 graden in Hoog­-België en 8 graden aan zee. De wind wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan zee. Het wisselvallige weer met soms stevige maartse buien zet zich door tot en met vrijdag.

bron: Belga