"Tijd verspillen op het internet" is nu een vak op de universiteit

"Tijd verspillen op het internet" is nu een vak op de universiteit

Met het idee dat er een diepere betekenis moet zijn als we het zoveel doen, besloot de Universiteit van Pennsylvania een creatief vak uit te vinden dat "Wasting Time on the Internet" heet. Studenten zullen websites doorbladeren tijdens de les op hun laptops, telefoons en tablets. De lessen duren drie uur. Het doel van het vak is, volgens VICE, om te bepalen waarom we zoveel tijd spenderen op populaire websites en wat het effect is op ons brein.

"Rondsurfen op het internet wordt vaak beschreven als doelloos, maar we mogen het niet afkeuren ook al lijkt er geen echt doel te zijn," zegt professor Kenneth Goldsmith aan VICE. "Ik ben het beu om in de New York Times elke week te lezen hoe slecht het is dat we zoveel tijd doorbrengen op het internet en dat we onze aandacht verdelen over zoveel verschillende dingen. Ik denk dat het onzin is dat het internet ons dommer maakt. Volgens mij maakt het internet ons net slimmer."

Hij benadrukt dat er in commentaar op het internet ondanks de ruwe vorm er poëzie en historische waarde zit in het commentaar op forums en social media. De idee dat het internet ons dom maakt komt door het stigma dat we uren naar een scherm staren.

De cursus wordt afgesloten met een boeiend en emotioneel werk van elke student dat werd geïnspireerd door hun internetactiviteiten. Wat deze stukken precies zijn, is nog onduidelijk, maar ze moeten helpen om te begrijpen waarom we hunkeren naar bepaalde soorten inhoud en wat onze internetgewoonten ons vertellen over het leven in deze tijd.

Goldsmith denkt ook dat het scrollen door news feeds, het kijken naar video's en literatuurlijsten artistiek is op zich omdat de impuls om deze dingen te doen van ons onderbewustzijn komt.

" Kunst heeft ons altijd meer over ons innerlijk geleerd en ik denk dat onze favoriete sites slecht een weerspiegeling zijn van de verlangens van onze ziel," besluit Goldsmith."