Tientallen vergiftigde vogels vallen uit de lucht in Australië

Tientallen vergiftigde vogels vallen uit de lucht in Australië

Een medewerker van de dierenbescherming beschrijft dat de beestjes uit hun snavels bloedden en dat ze schreeuwden terwijl ze met bosjes uit de lucht vielen. De geschokte kinderen en toegesnelde vrijwilligers konden niks meer voor de dieren doen: de vogels waren of al overleden, of ze moesten ingeslapen worden. Dat schrijft Daily Mail Australia.

Vergiftigd graan

De vogels werden naar een dierenartskliniek gebracht, maar daar werd niet direct duidelijk waar ze aan waren gestorven. De artsen gaan er echter van uit dat de beestjes vergiftigd zijn. "We hebben de lichamen van een aantal van de overleden vogels opengesneden en die zaten vol graan”, vertelt een dierenarts in de Australische media. "Maar we hebben nog geen testen kunnen doen of er daadwerkelijk sprake is van vergiftiging.” De bloedende snavels zouden ook veroorzaakt kunnen zijn door de harde val.

Mystery as more than 60 dead birds drop from the sky outside a primary school as kids watch on in horror https://t.co/mSB7cxkdSc

— Daily Mail Australia (@DailyMailAU) 11 juillet 2019

Aan de onkruidverdelgers die de lokale stadsdiensten gebruiken ligt het in elk geval niet. Zij hebben namelijk al laten weten dat de soort die zij gebruiken niet giftig is voor dieren.

Om uit te sluiten dat de vogels als het gevolg van een exotische ziekte stierven, zullen de dieren onderzocht worden door Biosecurity Australia. "Al lijkt het waarschijnlijker dat ze vergiftigd zijn”, zegt de dierenarts.

Bron: Metro Nederland