Tientallen studenten getuigen over seks met prof of assistent

Nu de examenperiode volop aan de gang is, heeft het Antwerpse studentenmagazine Dwars een enquête gehouden over het seksueel gedrag bij studenten. Uit de resultaten bleek dat 2,1% van de seksueel actieve studenten al seks hebben gehad met een prof of assistent.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Eerder al kwam het magazine met opmerkelijk nieuws. Toen bleek dat de meerderheid van de universitairen al eens onveilig had gevreeën. Nu bevroegen ze 1.724 studenten uit verschillende steden. Uit de enquête bleek dat 13,1% al seks had op de campus. Het opvallendste was dat 36 studenten positief antwoordden op de vraag of ze al geslachtsgemeenschap hadden gehad met een prof of assistent. De helft van die vrijpartijen gebeurde op de universiteit.

Tinder

Uit de antwoorden werd duidelijk dat de studenten het niet alleen deden om punten te scoren. "Ik was samen met de assistent nog voor ze assistent was", zei een mannelijke deelnemer. "We kennen elkaar van Tinder, niet van de universiteit, en hebben geen enkele overlap op universitair vlak", klonk het bij een studente.

Sommigen daarentegen deden het wel met voorbedachte rade. Vier vrouwelijke studenten hadden seks binnen de universiteitsmuren om hun punten op te krikken.