Tieners willen pedofiel ontmaskeren, maar die gaat ervandoor met lokaas

Tieners willen pedofiel ontmaskeren, maar die gaat ervandoor met lokaas

Twee zeventienjarigen en een achttienjarige uit Californië werden online aangesproken door een man die vertelde dat hij seks zocht met een minderjarig meisje. Daarop besloten ze in actie te komen.

"Ze hoopten hem te ontmaskeren en aan de autoriteiten door te spelen, zodat hij vervolgd zou worden”, aldus David LaDieu van de politie van San Diego County aan The San Diego Union-Tribune.

De tieners hadden bij een Starbucks afgesproken met de 32-jarige man die zichzelf uitgaf als Robert Dreyfus. Een van de zeventienjarigen was het lokaas en begon met hem te praten, maar daar ging het mis.

Kidnapping

Hij wist haar te overtuigen om mee te gaan naar haar auto, waarna hij - zonder toestemming van haar - met haar in de auto wegreed. Zij stuurde direct haar vrienden berichten, die op hun buurt de politie belden.

De agenten wisten 'Dreyfus' via zijn mobiel te bereiken en hem over te halen om drie kilometer verderop stil te gaan staan. Daar werd het meisje ongedeerd uit de auto gehaald. De man is ingerekend door de politie en wordt onder meer verdacht van kidnapping, het versturen van een schadelijke boodschap naar een minderjarige en het contact zoeken met een minderjarige met het doel om een misdrijf te begaan.

Bron: Metro Nederland