Tiener krijgt studiebeurs van 16.000 dollar voor goede daad

Tiener krijgt studiebeurs van 16.000 dollar voor goede daad

Evoni Williams werkt in het restaurant Texas Waffle House om geld bijeen te sprokkelen zodat ze kan gaan studeren. Recent nog kreeg ze een oudere man over de vloer, die duidelijk worstelde met zijn gezondheid. Niet alleen moest de Amerikaan ademen met een  soort masker, ook kreeg hij met moeite zijn eten gesneden. De 18-jarige Williams twijfelde geen seconde toen ze dat zag. De Texaanse pakte mes en vork en klaarde het klusje voor de klant.

Een zekere Laura Wolf, die getuige was van de ontmoeting, plaatste er een foto van op Facebook. "Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een klein gebaar, maar voor hem was het zeker een grote hulp", schrijft ze bij de foto.

Studiebeurs

In een mum van tijd ging de post van de bijzondere ontmoeting viraal. Ondertussen is het plaatje zelfs al meer dan 134.000 keer geliket. Ook de Texas Southern University School kreeg de foto onder ogen en besloot het meisje een studiebeurs van 16.000 dollar (13.000 euro) te schenken.

Williams was tot tranen toe geroerd door de schenking, maar noemt haar reactie niet meer dan logisch. "Ik zou het voor iedereen gedaan hebben", zei het meisje aan de lokale tv-zender KHOU.