Tiener gaat viraal na mooi gebaar op vliegtuig

Tiener gaat viraal na mooi gebaar op vliegtuig

Timothy Cook hoort niet en ziet niks en kan alleen communiceren via gebaren te vormen die hij met zijn handen kan voelen. Na een bezoek aan zijn zus in Boston nam hij terug het vliegtuig naar huis maar dat verliep moeilijker dan gedacht. Het personeel had moeite om met de man te communiceren. Niet in staat om een gesprek met de man aan te knopen, vroeg het personeel of iemand aan boord American Sign Language kon.

Dyslexie 

Het geluk zat aan Cook's zijde. De 15-jarige Clara Daly en haar moeder zaten per toeval op het vliegtuig. Hun oorspronkelijke vlucht was geannuleerd waardoor ze een vroegere vlucht moesten nemen. Clara was de enige aan boord die ASL kon omdat ze dyslexie had en dit de enige vreemde taal was die ze makkelijk kon leren. Clara bood onmiddellijk haar hulp aan. Zo ging ze op het gangpad zitten en communiceerde ze door haar handen op die van hem te leggen. Na enkele praktische vragen, begonnen de twee ook gewoon te praten.

Mooie herinnering 

De actie was niet alleen mooi voor Cook maar ook voor de passagiers rondom hem.  Een medepassagier schrijft op Facebook dat ze ontroerd was door zo'n nobele daad. Ook de mama van Clara, Jane is trots op haar dochter. Volgens Clara heeft het lot hen samen gebracht zodat ze de man kon helpen. Het jonge meisje wil in de toekomst nog meer mensen gebarentaal aanleren.