Tienduizenden mensen profiteren van autovrije zondag in Antwerpen

De dertiende editie van Antwerpen Autovrij was volgens de stad een groot succes. Ondanks de frissere weersverwachting kwamen zondag tienduizenden fietsers en voetgangers naar de autoluwe Antwerpse binnenstad.

Het gebied tussen de Leien en de Schelde was van 10 tot 18 uur voorbehouden voor fietsers en voetgangers. Hét centrum van Antwerpen Autovrij bevond zich ook dit jaar weer op de Meir, waar heel wat mensen kennis maakten met alternatieve vormen van vervoer op de uitgebreide mobiliteitsmarkt.

Maar ook in de rest van de binnenstad viel heel wat te beleven. Vier themawandelingen - een wandelzoektocht, een rennersroute, een kennistraject en een speciale toer voor wie zich op wieltjes voortbeweegt - leidden heel wat geïnteresseerden op telkens een andere manier door het hele autovrije gebied.

Op de wandelingen konden deelnemers ook halt houden aan de verschillende activiteiten van BuitenSpel. Van urban golf tot steltlopen, het kon allemaal. Wie aan vijf verschillende activiteiten deelnam, kon een nieuwe fiets winnen. Een fietsorkest en het mobiele badhuis van Vespaqua zorgden voor extra sfeer en gezelligheid.

Antwerpen Autovrij wil mensen in de eerste plaats laten nadenken over hoe ze naar de stad komen. Want afhankelijk van wanneer en waarom we in de stad moeten zijn, kan het ene vervoersmiddel al 'slimmer' zijn dan het andere. Antwerpen Autovrij wil iedereen kennis laten maken met alle mogelijkheden om 'Slim naar Antwerpen' te kunnen komen.

bron: Belga