Tien tips voor een succesvol leven

Tien tips voor een succesvol leven

1. Eet niet achter je bureau

Bij 'The Huffington Post' is het verboden om achter je bureau te eten. Niemand van de duizenden redacteuren die er werken eet achter een scherm, want het is gezond om een halfuurtje per dag 'vrij' te nemen.

2. Lees geen werkmails na de uren

Loslaten is heel belangrijk, hoe moeilijk het soms ook is. Daarom lees je best geen werkmails na de uren.

3. Beweeg

De oude Romeinen wisten het al: 'mens sana in corpore sano', oftewel een gezonde geest in een gezond lichaam. Loop, ren, dans, huppel of doe yoga. Het maakt al niet uit wat je doet, het stimuleert je creativiteit.

4. Mediteer

Je hoeft echt geen mindfulness te gaan volgen. Een paar minuutjes per dag focussen op je ademhaling helpt je al een heel eind op weg.

5. Slaap meer

Niemand neemt goeie beslissingen als ie moe is. Begin met elke nacht twintig minuten langer te slapen, zo raakt je lichaam eraan gewend.

6. Doe vrijwilligerswerk

Arianna's medewerkers doen minstens drie dagen per jaar vrijwilligerswerk. Het doet je stressniveau dalen, je krijgt er een goed gevoel van en je leert relativeren omdat je anderen kan helpen.

7. Luister naar je intuïtie

Klinkt gemakkelijk, maar toch klopt het. Je buikgevoel is vaak je beste (en je snelste) raadgever.

8. Leef van dag tot dag

Geef jezelf de tijd om je beslissing te overdenken, en denk ook na over de gevolgen van wat je doet.

9. Breng stilte in je leven

Gun jezelf de rust van een avond zonder tv en eet eens zonder muziek op de achtergrond. Laat je smartphone in de zetel liggen als je gaat slapen.

10. Koester je geliefden

Wij zijn niet het geld op onze bankrekening. De mensen rondom jou die je graag zien, maken je gelukkig. Vergeet dat niet.