Ticketverkoop concerten Nick Cave legt ticketsysteem Bozar plat

Ticketverkoop concerten Nick Cave legt ticketsysteem Bozar plat

De ticketverkoop voor de twee concerten van de tournee 'Conversations with Nick Cave' ging vrijdag om 11 uur van start. De website van Bozar en het ticketsysteem SRO raakten al snel overbelast door de grote toeloop.

Ook de balie doet het niet

"Momenteel kunnen we geen enkel ticket verkopen. We werken met de mensen van het ticketsysteem SRO om dit op te lossen. Bij de start om 11 uur konden een aantal tickets verkocht worden, maar toen blokkeerde het systeem", vertelde Barbara Porteman, woordvoerster van Bozar. Dat het ticketsysteem plat lag, had ook gevolgen voor de mensen die een ticket wilden kopen aan de ticketbalie van Bozar, want dat is gelinkt aan hetzelfde systeem. De personen die in de rij stonden, kregen volgnummers en moesten geduld uitoefenen. "De ticketshop is eveneens gelinkt aan het SRO-systeem, dus het heeft geen voordeel om naar hier te komen. Vanaf het moment dat het ticketsysteem opnieuw werkt, is de snelste en efficiëntste manier online", verduidelijkte Porteman.

Uitverkocht

Toen de problemen waren verholpen, vlogen de tickets de deur uit. "Op een kwartier waren alle tickets gereserveerd. Na een uur pas waren de betalingen afgerond en waren we zeker dat er geen tickets meer over waren", vertelt Porteman. Voor de twee concerten van de tournee 'Conversations with Nick Cave' in de Henry Le Boeufzaal van Bozar waren per avond 1.987 tickets te koop, goed voor een totaal van 3.974 kaartjes.

In de tournee 'Conversations with Nick Cave' gaat de Australische artiest de dialoog aan met het publiek en beantwoordt hij al hun vragen, ongeacht het onderwerp. Daarnaast neemt hij ook plaats aan de piano, om een aantal van zijn favoriete stukken te spelen.