Tianjin Quanjian wil Witsel niet laten vertrekken

Tianjin Quanjian wil Witsel niet laten vertrekken

Tianjin Quanjian wil Axel Witsel niet naar Borussia Dortmund laten vertrekken, zo bevestigde coach Paulo Sousa vandaag op de Chinese staatstelevisie CGTN. De 29-jarige Rode Duivel heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar de Europese voetbalvelden, zo liet hij eerder al uitschijnen. Met Dortmund kwam er vervolgens de ideale club op de proppen: dicht bij zijn vrienden en familie in Luik, top in Duitsland en Europa, en bovendien met genoeg financiële slagkracht om het loon van de middenvelder te betalen. In tegenstelling tot eerdere berichten kwam het echter niet tot een akkoord en de geplande medische testen bij de Borussen gingen dan ook niet door. Witsel vertrok vervolgens met zijn gezin op vakantie naar Ibiza.

"Met de speler en de club heb ik niet gesproken omtrent een eventuele transfer. Ik meen echter dat Witsel een opstapclausule in zijn contract heeft staan, maar die clausule kan enkel geactiveerd worden tijdens de Chinese transferperiode", aldus de Portugees. "Momenteel is de transfermarkt in China gesloten en dus neem ik aan dat er geen transfer zal zijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Witsel terugkeert naar China. Ik hoop dat hij op 5 augustus op training staat om ons in het tweede deel van het seizoen opnieuw te helpen." Ook clubeigenaar Shu Yuhui verwacht de Rode Duivel zondag in China. "Ik ben er zeker van dat hij zal terugkeren", liet hij optekenen in lokale media.

De transfer van de middenvelder lijkt dus stilaan meer dan vast te zitten. Bij Tianjin Quanjian ligt Witsel, op het WK een van de uitblinkers bij de Rode Duivels, nog tot eind 2019 onder contract. De Borussen zouden ongeveer twintig miljoen euro op tafel willen leggen, wat overeenkomt met de marktwaarde van de ex-Rouche. Als de Chinezen echter voet bij stuk houden, lijkt Witsel in China te moeten blijven. De eerstvolgende transferperiode start er pas op 1 januari 2019. Enkele jaren geleden zag hij nog een transfer naar Juventus op het laatste moment afspringen.

bron: Belga