Thuisnederlaag voor Everton en Lukaku tegen Arsenal

Everton is vandaag in de openingswedstrijd van de 31e speeldag in de Engelse Premier League tegen een kansloze 0-2 thuisnederlaag tegen Arsenal aangelopen. Bij de thuisploeg maakte man in vorm Romelu Lukaku de 90 minuten vol, de Rode Duivel speelde ditmaal geen rol van betekenis. Kevin Mirallas was nog geschorst. De Gunners namen een droomstart op Goodison Park en al in de zevende minuut lukte Welbeck - knap vrijgespeeld door Alexis Sanchez - de 0-1. Na de vroege voorsprong controleerden de bezoekers de partij, terwijl de Toffees het erg moeilijk hadden om diepe spits Lukaku in stelling te brengen. Op slag van rust gaf Arsenal Everton een nieuwe tik: na een snelle aanval trapte Alex Iwobi de 0-2 door de benen van doelman Joel Robles. Na de pauze probeerde Everton de bakens te verzetten, maar al bij al hield Arsenal erg makkelijk stand. In de slotfase kopte Lukaku nog op Ospina.

Door de overwinning houden de Londenaars hun titelkansen gaaf. Ze blijven derde en hebben nu 55 punten, drie minder dan nummer twee Tottenham en acht minder dan leider Leicester City. Everton is voorlopig twaalfde.