'Thuis'-actrice Marleen Merckx: "Vroeger geëxperimenteerd met drugs"

'Thuis'-actrice Marleen Merckx: "Vroeger geëxperimenteerd met drugs"

Marleen Merckx vertolkt al jaar en dag de rol van Simonne Backx in de Eén-serie ‘Thuis'. Donderdag blikte ze in de ‘Gert Late Night'-rubriek ‘Bedgeheimen' terug op haar rebelse jeugd. Haar vader stierf toen Marleen erg jong was, waardoor haar moeder haar vier kinderen alleen moest opvoeden.

Door de strenge opvoeding kwam de rebel in Marleen naar boven toen ze 18 jaar was. “Toen ik in Antwerpen ging studeren, heb ik alles gedaan wat slecht was. Jointjes, te veel drinken, en een beetje coke gesnoven, al beviel dat laatste mij niet goed”, vertelt ze.

Drie miskramen

De 61-jarige actrice beviel op haar 40ste van haar enige dochter, Britt. Daarna wilde ze nog kinderen, maar dat lukte niet meer. “Ik heb drie miskramen gehad. De eerste keer wist de dokter meteen dat het niet goed zou komen, maar raadde hij me aan om – als ik nog kinderen wilde krijgen – het kindje spontaan te laten komen. Een maand lang zwanger zijn van een dood kind, dat heeft erg veel gevergd van mij. Bij de derde keer was ik vijf maanden zwanger en kreeg ik opnieuw een miskraam. Toen dacht ik: ik stop ermee”, klinkt het.

‘Gert Late Night' is van maandag tot en met donderdag te bekijken om 21.30u op VIER.

Lees ook