Thomas Pieters wordt derde in Thailand

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Pieters is in het Thaise Hua Hin met 273 slagen achter zijn naam op een knappe derde plaats geëindigd op het Thailand Classic golftoernooi (EPGA/1.594.800 euro). Nicolas Colsaerts pakte zijn eerste plaats in de top tien dit seizoen. Pieters nam in de slotronde een sublieme start. Zo putte hij op de eerste hole een birdie weg, waarna hij op de tweede hole een eagle lukte, nadat hij de bal vanuit een bunker in de hole had geslagen. Op hole drie miste hij zijn par putt en moest hij een slag inleveren. Hij kwam echter terug op drie onder par na een birdie op de vierde hole. Op de volgende vijf holes vlotte het minder en moest hij een bogey op de achtste hole incasseren. Op de tiende hole putte hij nog een birdie weg van buiten de green, waarna hij op de dertiende hole zijn vierde birdie lukte. Op de laatste vijf holes kon hij geen birdiekansen meer omzetten, wat uiteindelijk resulteerde in 68 slagen.

In de eindstand telt Pieters drie slagen meer dan de Australiër Scott Hend, die het toernooi won met een eindscore in 270 slagen, achttien onder par. De 45-jarige uit Towsville haalde het met één slag voorsprong op thuisspeler Piya Swangarunporn.

Nicolas Colsaerts, die voor de aanvang van de laatste ronde op een gedeelde zestiende plaats stond, noteerde een laatste ronde in 69 slagen, drie onder par en dit na vier birdies en één bogey. Met een total van 278 slagen eindigde de Brusselaar op de gedeelde tiende plaats.

Pieters, die vanaf donderdag aan de start staat in het Arnold Palmer Invitational, zijn eerste toernooi op de PGA Tour, is nu al zeker van deelname aan het World Golf Championship Match Play, dat op 23 maart van start gaat in het Amerikaanse Austin (Texas).

bron: Belga