Thomas Pieters en Europa meteen op achtervolgen aangewezen in Ryder Cup

Thomas Pieters en Europa meteen op achtervolgen aangewezen in Ryder Cup

De Verenigde Staten hebben een uitstekende start genomen op de Ryder Cup golf 2016, een tweejaarlijkse ontmoeting tussen Europa en de VS waarbij de beste twaalf golfers van elk continent tegen elkaar strijden. De Amerikaanse golfers wonnen vrijdag op de Hazeltine-golfclub in het Amerikaanse Chaska (Minnesota) de vier foursome-wedstrijden en leiden met 4-0. Thomas Pieters, die samen met de Engelsman Lee Westwood speelde, kon geen punt pakken tegen Dustin Johnson en Matt Kuchar. Met nog vier holes te gaan hadden de Amerikanen al vijf holes meer gewonnen (5&4).

Naast Johnson/Kuchar wonnen ook Jordan Spieth/Patrick Reed (3&2 tegen Justin Rose/Henrik Stenson), Phil Mickelson/Rickie Fowler (1 up tegen Rory McIlroy/Andy Sullivan) en Jimmy Walker/Zach Johnson (4&2 tegen Sergio Garcia/Martin Kaymer) hun duel. Later vrijdag staan de fourballs-wedstrijden op het menu en daarin neemt Pieters het met Rory McIlroy opnieuw op tegen Dustin Johnson en Kuchar.

De Ryder Cup wordt van 30 september tot 2 oktober gespeeld op de Hazeltine-golfclub in het Amerikaanse Chaska (Minnesota). Europa is er drievoudig titelverdediger. De Ryder Cup is het allerhoogste bereikbare event voor een golfer en een van de grootste sportevenementen ter wereld. Er zijn in totaal 28 punten beschikbaar. Wie 14,5 punt pakt, is de winnaar. Is er een gelijkspel, behoudt titelverdediger Europa zijn trofee. Pieters is na Nicolas Colsaerts pas de tweede landgenoot die aan het prestigieuze toernooi mag deelnemen.

bron: Belga