Thomas Meunier haalt uit naar ex-collega bij PSG: “Hij lijdt aan realiteitsverlies”

Thomas Meunier haalt uit naar ex-collega bij PSG: “Hij lijdt aan realiteitsverlies”

Meunier, einde contract bij PSG, ondertekende tijdens de coronacrisis een contract voor vier jaar bij Borussia Dortmund, de nummer twee van de voorbije Bundesliga. Maar in augustus staat nog de eindfase van de Champions League op de agenda, waar de Franse grootmacht in de kwartfinale de Italianen van Atalanta in de ogen kijkt. Meunier mocht van Dortmund op het toernooi nog voor PSG uitkomen, maar de rechtervleugelverdediger bevestigde enkele dagen geleden dat zijn avontuur bij de Parijzenaars helemaal over is.

Per brief verbannen van faciliteiten

"Leonardo heeft op geen enkel moment rekening gehouden met de overeenkomst met Dortmund, laat staan met wat ik wilde", zei Meunier aan het Duitse persbureau DPA. "Als het van hem had afgehangen, had ik praktisch gratis voor PSG gespeeld."

Meunier verklaart ook dat hij per brief werd gevraagd om niet meer naar de clublokalen van PSG te komen. Ook zijn verzoek om tijdens de coronacrisis, toen er geen wedstrijden gespeeld werden, te mogen trainen, kreeg geen gehoor.

"Vervolgens werd mij telefonisch meegedeeld dat ik niemands weg nog mocht kruisen, omdat ik bezwarende zaken uit de doeken zou kunnen doen", aldus Meunier. "Het was een typisch geval van realiteitsverlies. Leonardo vertelde de Franse pers dat ik een contractverlenging afgewezen heb. Ik wil er echter duidelijk op wijzen dat dat niet klopt."

"Mijn honger naar succes kent geen grenzen"

Meunier wordt bij Dortmund ploegmaat van Axel Witsel en Thorgan Hazard. De Rode Duivel wil met het team prijzen pakken. "Als je de kwaliteit van onze selectie ziet, dan moet de club de volgende jaren weer wat winnen. En daarin zullen we slagen. Mijn honger naar succes kent geen grenzen."

De rechtervleugelverdediger ging tot slot nog wat dieper in op zijn overgang naar Dortmund. "De voorbije maanden toonden verschillende grote ploegen interesse in mij en het kwam tot enkele concrete aanbiedingen. Het ging om teams uit Spanje, Italië, Engeland en ook Duitsland. Al voor mijn transfer naar PSG wilde ik de overstap naar Duitsland of Engeland maken. De keuze voor Dortmund was er een van het hart. Ik ben intussen al 28 en zocht een club met mijn mentaliteit. Ik zie Dortmund als het verlengde van Club Brugge: ambitieus, authentiek en nuchter op een prettige manier."

Na een Belgische titel met Club in 2016 stapte Meunier over naar PSG. In Parijs was de Belg bijzonder succesvol, met onder meer drie Franse titels (2018, 2019 en 2020). De laatste pakte hij dit voorjaar, toen de competitie in Frankrijk wegens de coronacrisis stopgezet werd. In de andere grote Europese competities, zoals in Engeland, Duitsland, Italië en Spanje, startte de competitie wel weer op. "Een bewijs voor mij dat voetbal in Frankrijk nog steeds niet dezelfde culturele betekenis heeft als in andere landen", aldus Meunier.