Thomas Foket ruilt KAA Gent voor Stade Reims

Thomas Foket ruilt KAA Gent voor Stade Reims

Thomas Foket (23) zet zijn carrière verder bij de Franse eersteklasser Stade Reims. Na zes seizoenen verlaat de rechterflankspeler KAA Gent, dat zijn vertrek vandaag bevestigt. Foket was (na een uitleenbeurt aan Oostende) sinds het seizoen 2014-2015, onder Hein Vanhaezebrouck, een basispion bij de Buffalo's. Hij zorgde mee voor de eerste titel van de Oost-Vlamingen (in 2015) en blonk in daaropvolgende seizoenen met de club uit in de Champions League en Europa League.

Zijn goeie prestaties leverden Foket eind 2016 een eerste selectie voor de Rode Duivels op. Op 9 november debuteerde hij, als invaller, in de oefeninterland tegen Nederland. Enkele maanden later, in maart 2017, speelde hij 90 minuten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Rusland. Het is voorlopig zijn tweede en laatste cap.

Vorige zomer leek Foket op weg naar Atalanta maar die transfer sprong af toen bij medische testen hartproblemen werden vastgesteld. Na een operatie moest hij enkele maanden revalideren.

Gisteren speelde Foket nog de volledige partij op het veld van Bordeaux. Gent verloor met 2-0 en greep zo naast de poules van de Europa League.

Bij Reims ondertekende Foket een contract voor vijf seizoenen.

bron: Belga