Thomas Cook - "Doodse stilte na speech directie"

Thomas Cook - "Doodse stilte na speech directie"

De 501 personeelsleden van Thomas Cook Retail België hebben zwaar aangeslagen gereageerd op de aankondiging van het totale faillissement. "Na de speech van de directie klonk er een doodse stilte", zegt ACV-vakbondsman Patrick Van Holderbeke. De aanvraag tot faillissement zal maandagavond worden ingediend bij de Gentse ondernemingsrechtbank. De directie kondigde maandag aan dat Thomas Cook Retail België de boeken moet neerleggen, omdat de benodigde 5 miljoen euro voor een doorstart niet werd gevonden.

"Bij heel wat personeelsleden was de hoop gerezen dat het toch goed zou komen", zegt de ACV'er. Dat blijkt ook uit verklaringen van de directie, die aangeeft dat het voorbije weekend verschillende partijen zijn aangesproken om het bedrijf door te starten. Maar maandag waren de nodige centen er niet.

De ondernemingsrechtbank zal de faillissementsaanvraag normaal dinsdag behandelen. "Vanaf dan zitten de mensen zonder werk", zegt Van Holderbeke. Het is niet uitgesloten dat er alsnog een gedeeltelijke overname komt bij de afwikkeling van het faillissement door de curatoren.

Maar de winkels en kantoren van Thomas Cook worden gesloten en voor het personeel is het "bang afwachten".

bron: Belga